#громадськемісце «Рівненська єдність» завершила цьогорічний цикл адаптаційних заходів для ветеранів в області #рівне #rivne

У Рівному відбувся захід із соціальної адаптації «Рівненська єдність» для ветеранів, членів їхніх родин, а також родин загиблих та зниклих безвісти.

Він став підсумком низки заходів, що вже пройшли з ініціативи голови Рівненської ОДА Олександра Коваля в районах області.

«Ветеранська політика дуже важлива для нас усіх. Тому пріоритет номер 1 для Рівненської області на наступний рік – це вибудувати правильну ветеранську політику та комунікацію із сім’ями загиблих. Щоб кожен військовий після повернення почувався комфортно. Мета сьогоднішнього заходу об’єднати усі громади області та різні сфери для спільної мети, а також обмінятися досвідом», – зазначив очільник області.

«Рівненська єдність» розпочалася з вшанування пам’яті. Біля Свято-Покровського собору пройшла акція «Хліб, який їдять після смерті» та покладання квітів до пам’ятника «Загиблим за Україну».

Пізніше у парку імені Тараса Шевченка діяли тематичні локації, на яких можна було отримати різноманітну інформацію щодо соціально-правової підтримки, ментального здоров’я, ознайомитися з успішними прикладами ветеранського бізнесу.

Зокрема, свою діяльність презентували «Центр інтеграції ветеранів», «Сімейні молочні ферми», Центр психологічної підтримки», «Корецька обласна лікарня відновного лікування».

Також під час заходу начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль разом із заступницею Міністра у справах ветеранів Юлією Кірілловою вручили сертифікати на купівлю житла ветеранам й родинам загиблих Захисників. А ще нагородили ветеранів Рівненщини, які успішно виступили на міжнародних змаганнях у Мадриді.

Нагадаємо, цьогоріч Уряд виділив кошти на придбання в області 35 квартир воїнам та родинам загиблих.

На завершення «Рівненської єдністі» пройшли Відкриті ігри доброї волі. Окрім ветеранів, спробувати свої сили могли усі охочі.

ДЖЕРЕЛО