#громадськемісце Старий не враховував інтереси жителів Квасилова: Рівненська міська територіальна громада працює над створенням нового Статуту #рівне #rivne

19:47, 17 липня

Надійне джерело

Старий не враховував інтереси жителів Квасилова: Рівненська міська територіальна громада працює над створенням нового Статуту

У Рівному стартували роботи зі створення нового Статуту міської територіальної громади. Ця ініціатива пов’язана зі зміною законодавства та необхідністю оновити установчі документи, що не враховують сучасні реалії та інтереси жителів Квасилова.

Про це повідомили в міськраді.

Документ був сформований та затверджений іще у 2008 році, коли й не було мови про об’єднання. Тепер же, на жаль, не дозволяє жителям селища у повній мірі брати участь у формуванні місцевої політики в громаді.

«Це надзвичайно важливий процес, який покликаний максимально долучати громаду до управління містом та прийняття рішень. Упевнений, що новий Статут дозволить максимально залучати громаду до вирішення важливих питань, зробить процеси більш доступними та легшими. А отже більш дієвими!» – зауважив секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

Зазначається, що до розробки документи долучаються усі – влада, депутатський корпус, громадські організації. Зокрема, Громадянська мережа ОПОРА / Рівне , яка бере активну у розробці сучасного та прогресивного документу для нашої громади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

ДЖЕРЕЛО