#громадськемісце У Польщі штрафуватимуть батьків українських дітей за невідвідування школи #рівне #rivne

З нового навчального року українські діти, які проживають у Польщі, будуть зобов’язані відвідувати місцеві школи або дитячі садки. У протилежному випадку батьків дітей, що не відвідують місцеві навчальні заклади, штрафуватимуть.

З 1 вересня 2024 року українські діти в Польщі зобов’язані ходити до школи. Відповідні зміни до законодавства готує Міністерство освіти Польщі.

Що передбачають зміни:
– З вересня 2024 року всі українські діти шкільного віку повинні бути зараховані до польських навчальних закладів.
– Батьки, які не дотримуватимуться цього правила, можуть бути оштрафовані на 100 злотих. З червня 2025 року також передбачається позбавлення права на отримання соціальної допомоги 500+.
– Для розміщення більшої кількості українських дітей будуть збільшені норми наповнюваності класів у школах та груп у дитячих садках.
– Для дітей з особливими потребами також будуть створені додаткові місця в інтегрованих класах та групах.

За словами представників Міністерства освіти, мета цих змін – забезпечити рівні умови для всіх дітей, незалежно від їхнього громадянства, та сприяти їхній швидкій інтеграції в польське суспільство.

Це рішення викликало неоднозначну реакцію серед українців, які проживають у Польщі. Одні підтримують цю ініціативу, вважаючи, що навчання в польській школі допоможе дітям швидше адаптуватися до нового середовища. Інші ж висловлюють занепокоєння щодо якості освіти та мовних бар’єрів.

Інші статті рубрики:

Український дует з веслування Людмила Лузан та Анастасія Рибачок стали срібними призерками Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

переглядів: 101

Сьогодні, 9 серпня, внаслідок ворожого обстрілу супермаркету “Екомаркет” у Костянтинівці Донецької області загинули щонайменше 10 людей, ще 35 отримали поранення.

переглядів: 103

Незважаючи на сподівання на повне подолання пандемії COVID-19, в Україні спостерігається стрімке зростання кількості хворих. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

переглядів: 167

Срібло та бронзу сьогодні, 8 серпня, вибороли спортсмени з України.

переглядів: 278

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що реакція Держдепартаменту США та представника Євросоюзу на події в Курській області Росії «чітко свідчать про те, що наші партнери нарешті усвідомлюють, що всі дії України – це її суверенне право і кроки для деескалації та правильного завершення війни».

переглядів: 292

ДЖЕРЕЛО