#громадськемісце Чемпіонат України з волейболу сидячи: команда з Рівненщини вперше з медалями #рівне #rivne

Цими вихідними в Полтаві відбувся чемпіонат України з волейболу сидячи серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. За перемогу боролись сім команд із Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Полтавської, Рівненської та Черкаської областей. За првилами, до складу кожної команди дозволялося включати не більше двох здорових спортсменів.

До складу збірної нашої області увійшли спортсмени Рівненського регіонального центру «Інваспорт» (тренер Олександр Шевчук). Їх підсилили гравчиня волейбольної команди Регіна-МЕГУ-ОШВСМ Вероніка Пекнич (тренер Алла Жук) та гравець волейбольної команди Патріот Іван Яковенко (тренер Володимир Козловський).

На груповому етапі рівняни здобули переконливі перемоги над командами Дніпропетровської та Вінницької областей з рахунком 2-0, але поступилися господарям чемпіонату – команді Полтавської області – з рахунком 1-2.

У чвертьфіналі команда Рівненщини впевнено перемогла збірну Черкаської області з рахунком 3-0, але у півфіналі не змогла здолати команду Київської області, яка базується на гравцях чоловічої національної збірної України з волейболу сидячи, поступившись із рахунком 0-3.

Попри поразку в півфіналі, рівненська команда у матчі за бронзові нагороди показала відмінну гру, перемігши збірну Дніпропетровської області з рахунком 3-0. Це історичне досягнення, адже Рівненщина вперше здобула медалі чемпіонату України з волейболу сидячи.

Чемпіонами України стала команда Київської області, яка у фіналі здобула перемогу над Полтавською областю з рахунком 3-0.

Пресслужба Рівненської облради

ДЖЕРЕЛО